AMELİyatsız YÜZ GERME

İP ASKI.

İP ASKI YÖNTEMLERİ

Zamanla dokulardaki kollajen azalıp yenisi yapılamaz ve varolanın içeriği bozulup destek gücünü yitirir. Yaş alma belirtisi olarak kırışıklıklar ve hacim kaybı ile beraber zamanla bazı yerlerde sarkma ve birikmeler ortaya çıkar. Bunlar da yine bağ dokusunun asıcı gücünün azalmasının sonucu olarak cilt altı yağ yastıklarının yer değiştirmesi ve hatta yüz kemiklerinin küçülmesine bağlıdır.

İP ASKILAMA, bu değişimden şikayetçi olup daha genç görünmek isteyenler için son dönemlerde oldukça revaçta olan ameliyatsız bir yüz germe tekniğidir.

Eskiden yüz germe denince elimizdeki neredeyse tek seçenek germe ameliyatlarıydı ama artık ameliyat istemeyen hastalarımıza, ya da ameliyat istediği halde herhangi bir sebeple uygun olmayan hastalarda, cerrahi yüz germeye alternatif olabilecek bu yöntemi önerebiliyoruz.

İP ASKI KİMLERE UYGULANABİLİR?

Kime ip askı kime yüz germe ameliyatı yapılabilceği ancak dikkatli yapılan bir muayene sonrasında hastanın ihtiyaçları ve içinde bulunduğu durum değerlendirilerek yapılır. Örneğin dolgunun artık düzeltmeye gücünün yetemeyeceği, derinleşmiş bir nazolabial oluğu ip ile askılama düzeltebilirken yaş almış ve iyice sarkmış bir yüzü YÜZ GERME AMELİYATI ile toparlamak daha uygun olacaktır.

İP ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Hepside ameliyatlarda kullanılabilirler ve temelde iki tiptedirler: Emilebilir ve kalıcı olanlar..

Emilebilir olanlar (PDO,PLLA,PCL) vücutla uyumlu ve kollajen sentezini uyaran biyopolimerlerdir ve iki yıl kadar vücutta  kalırlar.

Emilemeyenler ise silikondan yapılırlar ve yüz kaslarının hareketlerine %20 kadar esneyerek uyumlanabililer. Emilmez ama doğal olarak  zaman içinde etkilerini kaybeder.

İP ASKILAMA NASIL YAPILIR?

Yaşlanmaya bağlı ciltte  oluşan değişikliklere  yerçekimi de eklenince sarkma ve bazı noktalarda gözü rahatsız eden yığılmaların ortaya çıkması kaçınılmazdır. 

İp ile yüz askılama yönteminde ise yüz ve boyundaki sarkmış dokuları aşağı çeken vektörlerin tersine yönlerde, değişik materyallerdeki ipler cilt altından geçirilerek yine cildin altındaki ve daha yukarıdaki sabit anatomik yapılara tutturulup asılması esasına dayanır.

Uygulama lokal anestezi ile yapılıp, yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir. Sarkan bölgeye yapılan muayene ve uygulama planına göre ipin geçeği noktalar işaretlendikten sonra  askılamayı yapacak  ipler cilt altından ilerletilerek doğru yerlere oturtulur. Genellikle tutunma alanı olarak saçlı derinin altı kullanıldığı için dikiş gerekmemektedir. İz bırakmadan yapılan bu minimal girişimden sonra iyileşme çok süratli olur. Bu arada hissedilecek hafif ağrı, ağrı kesici ilaçlarla kolayca yatıştırılabilmektedir. Hastamız günlük hayata hemen dönebilir. Uygulama kolay, acısız ve günlük yaşamı etkilemeyecek şekilde gerçekleşmektedir.

KALICILIK SÜRESİ

Emilebilir olanlarda 2 yıl, silikon olanlarda ise dört yıla kadar uzayabilir. 

Kalıcı olması avantaj gibi görünse de kendime uygulayacak olsam sonradan yaptıracağım diğer işlemlerde ayağıma dolaşmaması için emilebilir olanını tercih ederim.